Kutsu Effin Pidä huolta omista asioistasi -tapahtumaan Turussa la 15.5.

Helsinki 14.5.2010
Lehdistötiedote
Electronic Frontier Finland – Effi ry

Tervetuloa Electronic Frontier Finland ry:n yleisötapahtumaan kuulemaan murenevasta yksityisyydensuojasta ja suomettumisen uudesta aallosta. Päivikki Karhula, Paratiisi vai panoptikon -kirjan toimittaja, kertoo katoavasta yksityisyydestämme. Effin puheenjohtaja Tapani Tarvainen puolestaan kartoittaa, mihin uusi suomettumisen aalto on maatamme viemässä.

Mitä tekisit, jos tuntematon ihminen soittaisi ovikelloasi ja pyytäisi lupaa koota tiedot siitä, mitä teet päivittäin, mistä olet kiinnostunut, ketkä ovat ystäviäsi ja missä päin liikut? Näin kuitenkin tapahtuu, kun käytät kauppojen etukortteja, Googlea ja Facebookia – tai tulevaisuudessa jopa, kun omistat auton. Kiinnostaako ketään enää yksityisyyden suojeleminen ja onko se ylipäänsä mahdollista? Kuulemme myös tuoreita kansainvälisiä näkemyksiä yksityisyyden suojan tulevaisuudesta Britanniassa pidetyn Privacy OS -tapahtuman pohjalta.

Arvostavatko vai pelkäävätkö suomalaiset sananvapautta? 60-luvulla piti varoa Neuvostoliiton kritisoimista – entä nyt? Mitkä ovat tämän päivän kielletyt mielipiteet ja mitä juridisia ja teknisiä keinoja niitä vastaan kehitellään ja miksi.

Tilaisuuden päätteeksi esitellään Under Surveillance -sarjakuva ja keskustellaan päivän teemoista.

Tule pitämään huolta omista asioistasi
Lauantaina 15.5. klo 14 – 17 Turussa ICT-talolla
(Joukahaisenkatu 3-5, luentosali BETA)

Päivän ohjelma:
13:45 Ovet avautuvat
14:00 Miksi yksityisyyden suoja ei kiinnosta, vaikka se alkaa kadota? – Päivikki Karhula, Paratiisi vai panoptikon -kirjan toimittaja
15:00 Suomettumisen uusi aalto: noottikriisistä nettikriisiin – Tapani Tarvainen, Effi ry:n puheenjohtaja
16:00 Yleisökeskustelua, Under surveillance -sarjakuvan esittely
17:00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:
Tapani Tarvainen
Puheenjohtaja, Electronic Frontier Finland ry
tapani.tarvainen@effi.org
040 729 3479

Leena Romppainen
Varapuheenjohtaja, Electronic Frontier Finland ry
leena.romppainen@effi.org
040 590 3031